ICAO code: LHPR | IATA code: QGY | AFTN: LHPRZPZX | english | deutsch
Időjárás: 2019-06-19 18:40 (UTC) | Hőmérséklet: 22.5 °C | QNH: 1011.9 hPa | Szél: 3.1 m/s | Részletek
Live ATC LHPR
Webkameránk élőképe

« 1 2 »

Hírek

Légimentési műveletek támogatása

2016.06.24.
A légimentők helikopterei mentési feladataik során gyakran használják a Győr-Pér Repülőtér légterét. Toronyszolgálatunk forgalmi és meteorológiai információval segíti a mentőműveletek biztonságos végrehajtását. A repülőtér szolgáltatásainak köszönhetően kerozin tankolására is lehetőség nyílik, így nem szükséges visszarepülni a légimentő bázisokra. Gyors utántöltést követően a mentőhelikopter személyzete értékes időt takarít meg, hiszen a bajba jutott sérültek mentésénél minden másodperc számít.

Repülőcserkész nyári tábor a repülőtéren

2016.06.17.
2016. Június 17-19. között az Arrabona Repülőcserkész Egyesület nyári tábort tart a Győr-Pér Repülőtéren. Az érdeklődő fiatalok számára lehetőség nyílik repülési, navigációs, elsősegély nyújtási, meteorológiai alapismeretek elsajátítására. Gyakorlati foglalkozások színesítik a programot, amely során a modellrepülésbe és a vitorlázórepülésbe is belekóstolhatnak a cserkészek. Az egyesület fő célja a repülés iránt érdeklődő fiatalok számára rendszeres szakirányú programok szervezése, amely hozzájárul a repülés népszerűsítéséhez. A tábor sikeres lebonyolítása a Győri Aero Klub és a Győr-Pér Repülőtér segítségével valósul meg.

Sportrepülés a péri repülőtéren

2016.05.27.
Győri repülés - Az 1974-ben átadott péri repülőtér új korszakot nyitott meg a helyi sportrepülés előtt. Az érdeklődők a Magyar Honvédelmi Szövetség (MHSZ) keretein belül ismerkedhettek meg a repülősport különböző formáival. A motoros és vitorlázó repülés mellett új szakosztályok - hőlégballon, sárkányrepülő, ejtőernyős - is alakultak. A sportrepülés aranykorszakának is nevezhető időszakban számos versenyeredmény bizonyítja a helyi repülős közösség erőfeszítéseit. 

Repülőtér építés Péren

2016.05.04.
Győri repülés - 1968-ban a Vagongyár - a városfejlesztési irányzattal összhangban - megvásárolta a győri repülőtér területét gyártelepítés céljából. A honvédségre várt a feladat, amelynek célja egy új repülőtér létesítése volt Győr közelében. Hosszú időbe telt, amíg a megfelelő területet megtalálták Pér község mellett
 

Nyílt nap a repülőtéren

2016.04.27.
 A Győri Aeroklub szervezésében idén is megrendezésre kerül a repülőtér nyílt napja 2016. május 1-én. Az ingyenes programokon túl sétarepülésre is lehetőség nyílik. Várunk minden érdeklődőt! 
Tájékoztató a programokról:
 
 
 
 
 
 

Győri eredmények a vitorlázórepülés hőskorában

2016.04.28.
Győri repülés - A helyi építésű Győr 2 típusú vitorlázógép kiváló teljesítménye az elért verseny eredményekben mérhető igazán. A lelkes helyi sportrepülők számos elismerést, rekordot tudhatnak magukénak. A megmérettetéseken túl további újító ötletekkel is találkozhatunk, amely jól példázza a repülő közösség példás kreativitását. 

Győr 2 vitorlázógép

2016.04.20.
Győri repülés - A legkiválóbb teljesítmény adatok rendelkező magyar vitorlázógép tervezése és építése az OMRE Győri Vagongyári Repülő Klub munkaközösségének köszönhetően valósult meg. A repülőklub 1949. július 28-ai ülésén elhatározás született egy nagy teljesítményű versenygép létrehozásáról. 

AVGAS 100LL Üzemanyag töltőállomás felújítás

2016.04.13.
Információk az AVGAS 100LL töltőállomás felújításval járó üzemanyag kiszolgálási korlátozásról

Háború utáni repülés

2016.04.12.
Győri repülés - A világháború után a MADISZ (Magyar Demokratikus Ifjúsági Szövetség) keretében repülő fiatalok vették birtokukba a Győr-hecsepusztai repteret és tették rengeteg munkával használhatóvá. A Magyar Vagon és Gépgyár repülőgyára a háború alatt részben kitelepült Németországba, anyagának nagy része ott elveszett. 

Új egyenruha

2016.04.05.
A repülőtér új arculati elemeként egyenruhát vezet be, amely hozzájárul a kiszolgálási folyamatok színvonalának növeléséhez. Az üzleti utasok fogadása egységes formaruházatban történik. Kifejezetten repülőtéri igények alapján készült ruházat tükrözi az arculati elemekben alkalmazott színvilágot, valamint az év minden szakában elegáns megjelenést biztosít kollégáink számára.

II. Világháború

2016.04.05.
1938-ban megkezdték a repülőgépmotor-műhely építését a győri Magyar Vagon és Gépgyárban (MVG). A motorok vizsgálatára próbaterem épül fékpadokkal. 1940-ben megkezdik az önálló repülőgépgyártást is, miután felépül a szerelőcsarnok és az alkatrészraktár is. 

Sikeres hatósági auditálás

2016.03.31.
2016. március 24-én Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatala auditálás keretében vizsgálta a Győr-Pér Repülőtér Kft. légiforgalmi és navigációs szolgáltatásait (AFIS/CNS). A szolgálatok minősége alapvetően befolyásolja a repülőtér működését és a repülésbiztonságot.  

A vagongyár repülőtere Győr-Hecsepusztán

2016.03.28.
A város mindig is kiemelkedő ipari fejlettsége közvetlenül és közvetve is hozzájárult a helyi repülés fejlődéséhez. Így valósulhatott meg győri repülőtér, amely később elengedhetetlen feltétele volt a repülőgépgyártás beindulásához. Az egykori  Győr-hecsepusztai - "vagongyári" - repülőtér történetével ismerkedünk, amelynek helyén már csak a róla elnevezett út tanúskodik a múltról. 

Nálunk jártak márciusban

2016.03.24.
A hónap során számos alkalommal szolgáltunk ki ritka, különleges repülőgépeket. Hagyományteremtő jelleggel minden hónapban közzé tesszük az érdekes festésű, kialakítású vagy kevésbé elterjedt légijárművekről készített fotókat.  

Repülőklub és óceánrepülés

2016.03.18.
Győri repülés - A történelem formálásában fontos szerep jutott Győrnek és polgárainak. Nyitott, fejlődés orientált gondolkodás tette lehetővé az újabb és újabb eredmények, sikerek elérését. 1929-től repülőklub fogta össze a repülés helyi úttörőit. Valamint egy kiemelkedő repülési rekord részesévé is vált a város. 

A győri repülés hajnala

2016.03.17.
A repülés gondolata ősidők óta foglalkoztatja az emberiséget. Ikarosz ötezer éves ógörög mítosza is erre utal. Több ezer év elteltével a technika, mérnöki gondolkodás fejlődése tette lehetővé az első szárnypróbálgatásokat. A fejlődés azóta is töretlen. A repülés technikai forradalmának szele a XX. század hajnalán elértre a Kisalföldet, elkezdődött Győr repüléstörténete. A következő hetekben cikk sorozat keretében végigvezetünk minden érdeklődőt az azóta megtett hosszú úton. Számos mérföldkőnél megállunk, emléket állítva a helyi repülés kiemelkedő eseményeinek. 

ILS és fénytechnika légi ellenőrzés

2016.03.17.
Az elmúlt két hétben volt esedékes a repülőtér műszeres leszálló rendszerének (Instrument Landing System - ILS) és fénytechnika rendszerének tervezett karbantartása és felülvizsgálata.  

Ügyvezető váltás

2015.11.01.
2015. november 1-től Győr Megyei Jogú Város új ügyvezető igazgatót delegált a Győr-Pér Repülőtér Kft. élére. Az ügyvezetői feladatokat Szücs János vette át Vadász Lászlótól - a repülőtér korábbi vezetőjétől, aki posztját 30 éven keresztül töltött be. 

Archívum

2015.01.01.
Archivált hírek gyűjteménye 

« 1 2 »
Győr-Pér Repülőtér | H 9099 Pér, Repülőtér | Tel: +36/96/559-200 | Fax: +36/96/559-202

ICAO code: LHPR | IATA code: QGY | AFTN: LHPRZPZX


weboldal tervezés: IRQ